Tip!

Sommige planten in de tuin doen het niet zo goed als ik had gehoopt.

Zo droomde ik van ruimhartig bloeiende witte lathyrus tegen het rietenscherm in mijn witte hoekje.  Helaas blijven ze voorlopig klein en is er nog geen knop te zien.

Maar ik las net ergens een tip die ik volgend jaar dan maar zal gebruiken: lathyruszaden eerst een nachtje in water leggen.

Volgend jaar laat ik wel weten het gaat. En als iemand hier ervaring mee heeft, hoor ik het graag!

De aardappeleters!

Excuses voor de titel van dit blogje, maar de oogst van de eerste aardappels moet toch gevierd worden!

In het voorjaar vier pootaardappels ‘Sharpe’s Express’ geplant. Van alle vier groeiden stevige planten, die door het warme en droge weer wel wat te lijden hebben gehad.

De eerste plant een paar dagen geleden geoogst en het resultaat waren 15  aardappeltjes! Ik heb ze lekker gestoomd om zo veel mogelijk van de echte smaak te kunnen proeven en ze smaakten heerlijk!

nieuwe oogst

Al doende…

Het wordt wel weer eens tijd om mijn virtuele plakboek bij te houden. En al mijn lezers (…) op de hoogte te brengen van alle wetenswaardigheden.

Ik ben er de afgelopen weken wel achter gekomen dat ik wat betreft de tomaten inderdaad iets te optimistisch was. De planten die ik zo vroeg buiten had gezet hebben de koude wel overleefd, maar hebben nog geen bloem voortgebracht, laat staan een tomaat. De planten die ik later buiten heb gezet doen het gelukkig iets beter. Eéntje (!) heeft zowaar bloemen…

Verder druk bezig geweest met het verwijderen van al die &%$#)*(^^&%!!-bollen in de tuin.  Zowat de hele tuin staat er vol mee, waardoor ik helaas niet zo veel eetbaars heb kunnen zaaien. Voordat ik één vierkante meter vrij heb, ben ik twee grote kruiwagens met bollen, distels en varens verder.

Maar goed, we hebben sla, veel geschoten rucola (blijft erg goed van smaak en de zaadpeulen bewaar ik lekker voor volgend jaar) en toch zeker 15 rode bessen!