Genieten…

Tot nu toe is het weer al weer zo mooi geweest, dat ik in een paar maanden tijd al vaker op de tuin ben geweest dan in heel vorig jaar.

De meivakantie 2010 was kil en grijs, maar dit jaar is totaal anders!

Dochterlief kan zonder kippevel (kippenvel?) spelen in een opblaasbadje, ik loop en tuinier in zo luchtige mogelijke kleding en tuinMan staat in het zweet zijns aanschijns het tuinhuisje op te ruimen.

Het wordt nog wat dit jaar!

dochterlief zoekt verkoeling

mmmm!

Er staat nog een kleine portie prei in de tuin te wachten op consumptie, maar dit weekend hadden wij wat meer zin in lente-eten. Dat betekent natuurlijk: asperges!

Nu heb ik geen asperges in de tuin. Ten eerste schijnt dat nogal ingewikkeld te zijn, ten tweede is de klei zo zwaar dat zo’n asperge niet ver zou komen, laat staan nog enigszins recht zou zijn.

Asperges van de groenteboer dus, maar wel een voorgerecht uit de tuin. Een groot voordeel van een tuin waar je eigenlijk te weinig tijd voor hebt is namelijk dat er nog wel eens brandnetels willen groeien. Wij hebben dus heerlijk brandnetelsoep vooraf gegeten.

Uitje en knoflookteentje gefruit, brandnetel zo’n 10 minuten mee laten smoren. Papje van meel en melk erbij, groentenbouillon – mmmm!